Història

L’Agrupament Escolta i Guia Pau Claris va ser fundat l’any 1979, dins la comunitat cristiana de l’escola Lestonnac. Va néixer per la necessitat de donar als nois i noies estudiants a Lestonnac la possibilitat de realitzar una nova activitat de lleure amb un accent marcadament educatiu. El van engegar un grup de joves amb ganes i dedicació per fer-los activitats i excursions, dins el marc educatiu de MEGC (Minyons Escoltes i Guies de Catalunya). Així començava l’agrupament amb la fundació de les branques de Llops, Ràngers, Pioners i Trucs.

Al cap de 10 anys, hi va haver una etapa d’una certa davallada al cau, però l’agrupament es va recuperar gràcies a un grup de pares i mares, que juntament amb els caps, van engegar diversos projectes per millorar la situació. Amb el temps, l’agrupament va incrementar el número de nens i nenes i de monitors, degut a l’escissió d’un altre agrupament situat al Clot i del qual en va venir molta gent.

Coincidint amb la marxa a la Parròquia de Sant Josep Oriol, el 1994, l’agrupament inaugura la branca de Castors, els més petits.

El curs 2006-2007 l’agrupament va haver d’abandonar els locals de la Parròquia de Sant Josep Oriol. Aquell curs tots els membres de l’agrupament seguien amb les tasques i les activitats habituals tot desenvolupant-les al carrer.

Pel curs 2007-2008 es va acordar, amb la Parròquia de Maria Mitjancera, la cessió provisional dels locals parroquials a l’agrupament setembre a juny. Durant aquests dos anys l’activitat normal de l’agrupament es va ressentir de forma notable.

El curs 2008-2009 s’aconsegueix la cessió dels espais del CEIP Ferran Sunyer. La cessió es va formalitzar amb la signatura del Conveni de cessió el dia 3 de novembre del 2008. Actualment l’agrupament  gaudeix de plena salut amb més de 100 nois i noies i 25 joves en la tasca de caps.